Hírek
2024. okt. 19.
Igazgatóság
Vadgasztronómiai nap
A SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola 11. G osztályos szakács tanulói Gondár Milán oktató vezetésével 2024. október 19-én a Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Szakképző Iskolája által szervezett Vadgasztronómiai napon és Vadfőzőversenyen vettek részt.
A versenyen középiskolák csapatai mérhették össze főzési tudományukat.
- Versenyfeladat: Egy szabadon választott vadétel elkészítése bográcsban a szervezők által biztosított 5 kg szarvashúsból.
Az elkészített ételeket a 3 fős szakmai zsűri ítélete mellett a megjelent vendégek is megkóstolhatták majd szavazhattak a számukra legfinomabbnak ítélt ételre.
A szakértő zsűri figyelembe vette az elkészült ételek tálalását, küllemét, az étel zamatát, ízharmóniáját. Ezek alapján iskolánk csapata a „ KLAPKA KUKTÁI” III. helyezést érte el.
Csapatunk elkészített étele: Szarvasgulyás petrezselymes burgonyagombóccal
A csapat tagjai:
- György Sándor
- Major Bence Ferenc
- Kalmár Bence
Felkészítő: Gondár Milán
Gratulálunk a csapatnak és oktatójuknak!
A látogató közönség számára a délelőtt folyamán lehetőség volt egy Trófea kiállítást megtekinteni, valamint Solymász és Íjász bemutatót is láthattak az odalátogatók.
A verseny nagyon jó hangulatban telt, köszönjük a Jászapáti Szakképző Iskolának a kiváló szervezést!
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Jónak lenni jó!
Vannak csodák, s vannak csodálatos diákok és oktatók, akik csodákat tesznek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hiszen ők nem akarnak hírnevet, dicsőséget, egyszerűen csak segíteni akarnak.
2024. dec. 10.
Igazgatóság
Illéssy Gasztro kupa 2024. december 07.
2024. december 07-én 12. alkalommal rendezték meg Kisújszálláson az Illéssy Gasztro kupát. Idén 43 településről 53 iskola, 9 képzőhely és 313 egyéni versenyző, valamint 142 felkészítő oktató volt jelen az egyre népszerűbbé váló versenyen.
2024. dec. 7.
Igazgatóság
KLAPKÁSOK A SCHNITTÁN!!
Az idei évben VII. alkalommal rendezte meg a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület a vendéglátó szakmában tanuló diákok számára a Schnitta Sámuel Országos Emlékversenyét. 2024. november 15-én Szolnokon került sor az előválogatóra. A versenyen öt fős csapatok vettek részt, amely 2 fő pincér, 2 fő szakács és 1 fő cukrászból állt.
2024. nov. 19.
Igazgatóság