SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/009 | 5100 Jászberény, Hatvani út 2.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Büszkeségeink

Büszkeségeink

Akikre büszkék lehetünk!

A vendéglátás-turisztika szakmacsoport vendéglátóipari ágazatán a cukrász szakma az utóbbi években egyre népszerű képzés. Nem véletlenül, hiszen egy folyamatosan fejlődő ágazatról és egyre bővülő hazai és uniós munkaerőpiacról van szó.

A 2019/2020-as tanév végén tettek sikeres szakmai vizsgát a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának első felnőtt oktatás keretében cukrász szakmát szerzett tanulói. Mind a hat tanulónk kimagaslóan szép eredménnyel végzett, igazán büszkék lehetünk rájuk!

A szakmai képzések során elméleti konzultációkon és szakmai tanüzemi gyakorlatokon is lehetőségük volt elsajátítani az ismereteket, bővíteni tudásukat. Mindebben Bódiné Bagi Éva, Fehér Melinda és Gondár Milán voltak segítségükre. Osztályfőnökként pedig Horváth Zsuzsanna segítette őket.

Gratulálunk a végzett tanulóknak!

Soha nem késő szakmát tanulni!

A 2020/2021-es tanévben a Szolnoki Szakképzési Centrum Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskola jászberényi intézményében ismét indul felnőtt cukrászképzés. Munka mellett is elvégezhető. A diákok két év alatt sajátíthatják el a szakma rejtelmeit. Heti három délutáni alkalommal találkozhatnak az oktatókkal (két nap gyakorlat, egy nap elmélet).

2019. április 6-án 14. alkalommal került megrendezésre Szolnokon az ország legjobb cukrász, szakács és pincér tanulói számára a Pelikán kupa országos gasztronómiai verseny.
A szakmai zsűri tagjai világ- és olimpiai bajnok, nemzetközileg elismert, illetve mester szakemberekből állt, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a részt vevők munkáját, majd az értékelést követően tanácsokkal látták el a versenyzőket.
A nívós szakmai versenyen az SZMSZC Klapka György Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját kettő pincér tanuló képviselte, Till Kitti és Porzó Mónika, akik a rangos mezőnyben aranyérmet szereztek. Felkészítő tanár: Borics Dániel
Köszönjük a részvételt és gratulálunk a kiváló eredményhez!

A Klapkások „aranynapja” az Illésy Gasztro Kupán

2018-ban 7. alkalommal került megrendezésre Kisújszálláson az Illésy Gasztro Kupa, mely országos rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol 25 település 31 iskolája és 3 gyakorlati képzőhely indított 176 versenyzőt.
A verseny célja, hogy a vendéglátás és kereskedelem körében tanulók és oktatók együtt lehessenek, tanulhassanak egymástól. A rendezvény nemcsak a diákok vizsgára való eredményes felkészülését hivatott segíteni, hanem az érdeklődő közönségnek olyan gasztronómiai élményt és ötleteket nyújt, amelyeket a mindennapokban felhasználhatnak; legyen az egy ízlésesen terített asztal, egy finom étel vagy egy újragondolt süteményvariáció. A közönség nagy érdeklődéssel tekintette meg az eladótanulók csodálatos csomagolásait is.
Az Illéssy Gasztro Kupán továbbra is olyan szakemberek vállalták a zsűriben való szerepet, akik a hazai és a nemzetközi gasztronómiában ismert és elismert személyek, s végezték munkájukat külön díjazás nélkül, a szakmai utánpótlás iránt érzett felelősségtől és szeretettől vezérelve. Jászberényből a zsűri tagja volt Bobák József Schnitta-díjas éttermi mester, a Magyar Gasztronómiai Szövetség megyei elnöke, aki jelenleg óraadóként tanítja a Klapkás diákokat.
Ebben az évben 5 versenyző képviselte az iskolát és minden tanuló arany érmet nyert, így a csapat teljesítménye 100% lett, melynek eredményeként az SZMSZC Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája hozhatta haza a Vándor Kupát, amit a legeredményesebben szereplő iskola őrizhet 1 éven át, a következő versenyig.

Aranyminősítést szerzett tanulók:

Cseke Elizabet, 9. h osztályos cukrász tanuló kakaófestés kategóriában Hippocrates mellszobráról festett portrét. A versenyen élő munkában 150 perc alatt kellett elkészíteni az alkotást.
Felkészítő tanár: Gondár Milán

Csillik Bettina 13.b. és Porzó Mónika 10.f. pincér tanulók Hamvas Béla halálának 50. évfordulójára díszasztalt készített, 5 fogásos menüsorral, melynek felszolgálását be kellett mutatni.
Felkészítő tanár: Borics Dániel

Fercsi Ferenc 11. g osztályos tanuló, szakács élőmunkás kategóriában indult. Az aranyminősítést kapott menü: Bükkfán füstölt sertés szűz burgonya-toronnyal, marinált zöldségekkel, gránátalmás, étcsokoládés mártással.
Felkészítő tanár: Szabó István

Simon Judit 13. b kereskedő tanuló díszcsomagolás kategóriában indult. A verseny helyszínén kapott kreatív csomagolását kellett megoldani adott csomagolóanyagokból, továbbá egy ajándékkosár készítése is feladat volt. Ő már 3. alkalommal érdemelte ki az aranyminősítést.
Felkészítő tanár: Molnár Ágnes és Feketéné Szöllösi Zsuzsa

A tanulóknak és felkészítő tanároknak gratulálunk, s hasonló jó eredményeket kívánunk a 2019. december 07-én megrendezésre kerülő következő Illésy Gasztro Kupán.


Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

5100 Jászberény, Hatvani út 2.

Telefon: +36203949349

E-mail: klapka@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/009

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000780


2024Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola