SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/009 | 5100 Jászberény, Hatvani út 2.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 21.


Igazgatóság

    Vadgasztronómiai nap és Vadfőző verseny a Jászapáti szakképző iskolában 2023. október 21.

    A SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola 11. G osztályos szakács tanulói Borics Dániel vezetésével október 21-én A Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Szakképző Iskolája által szervezett Vadgasztronómiai napon és Vadfőzőversenyen vettek részt.

    Vadgasztronómiai nap és Vadfőző verseny a Jászapáti szakképző iskolában 2023. október 21.

    A SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola 11. G osztályos szakács tanulói Borics Dániel vezetésével október 21-én A Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Szakképző Iskolája által szervezett Vadgasztronómiai napon és Vadfőzőversenyen vettek részt.

    A versenyen középiskolák csapatai mérhették össze főzési tudományukat. Minden csapat a bográcsban készült őzpörkölt elkészítéséhez 15 kg vadhúst kapott a vadászkamara jóvoltából.

    A résztvevőknek 1 kötelező és 1 szabadon választott vad étel elkészítése volt a feladat.

    • Vadételek Asztala: bográcsban készült őzpörkölt elkészítése
    • Önkéntes alapon, szabadon választott módon, de kizárólag szabadtűzön készült vadétel

    A versenykiírásban kötelezően előírt pörköltet 3 tagú szakmai zsűri bírálta el.

    A szakértő zsűri figyelembe vette az elkészült ételek tálalását, küllemét, az étel zamatát, ízharmóniáját. Ezek alapján a zsűri  a

    „ KLAPKA GYÖRGY” csapatát I. helyezettnek értékelte!

    A szabadon választott étel kategóriában csapatunk étele:

    Erdőmester gulyás vargányával és petrezselymes burgonyagombóccal

    Ez az étel a kóstoló közönség szavazatai alapján szintén I. helyezést ért el.

    A csapat tagjai:

    • Bugyi Bálint
    • Kállai Dávid
    • Szabó Dominik
    • Szőrős Gergő

    Felkészítő: Borics Dániel

    Gratulálunk a csapatnak és oktatójuknak!

    A verseny nagyon jó hangulatban telt, köszönjük a Jászapáti Szakképző Iskolának a kiváló szervezést!

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Vadgasztronómiai nap

    Vadgasztronómiai nap

    A SZSZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola 11. G osztályos szakács tanulói  Gondár Milán oktató vezetésével 2024. október 19-én a Szent József Katolikus Technikum Jászapáti Szakképző Iskolája által szervezett Vadgasztronómiai napon és Vadfőzőversenyen vettek részt.

    2024. okt. 19.


    Igazgatóság

    Hiszünk az állatvédelem-pedagógiában!

    Hiszünk az állatvédelem-pedagógiában!

    A jövő állatbarátai a mai osztálytermekben nőnek fel. Az állatvédelem-pedagógia a gyermekek számára a természettel és az állatokkal való kapcsolat mélyítését jelenti. Általuk megtanulhatjuk a fenntartható és empatikus életmód alapjait, melyekre a jövőnk épülhet.

    2024. okt. 9.


    Igazgatóság

    Beiratkozás a 9. évfolyamra

    Beiratkozás a 9. évfolyamra

    2024. június 26. (szerda) 8.00-11.45 és 13.00 – 15.45 2024. június 27. (csütörtök) 13.00 – 15.45 A beiratkozás időpontja vonatkozik a technikumi és szakképző osztályokra egyaránt! Kérjük, a beiratkozására szíveskedjenek magukkal hozni a felvételi értesítő levélben felsorolt dokumentumokat (pl.személyes okmányok, általános iskolai bizonyítvány stb.)

    2024. jún. 21.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Szolnoki Szakképzési Centrum


    Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola

    5100 Jászberény, Hatvani út 2.

    Telefon: +36203949349

    E-mail: klapka@szolmusz.hu

    OM azonosító: 203056/009

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000780


    2024Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola